El Vallès Oriental participa a la 10ª edició de “Benvinguts a Pagès” amb 6 experiències rurals
Benvinguts a Pagès La Festa abrirá sus puertas el primer fin de semana de octubre con más de 300 experiencias en explotaciones rurales, ganaderas y pesqueras, así como alojamientos rurales y pequeños elaboradores del territorio.
En el Vallès Oriental, el cap de setmana a pagès proposa una experiència agroturística de proximitat per descobrir el dia a dia dels pagesos i pageses de la comarca, així com la seva gastronomia i tradició. Les activitats seran el 4 i 5 d’octubre, en horaris de matí i tarda, que a la comarca les coordina el Consell Comarcal.
La pàgina web benvingutsapages.cat es manté com l’eina de referència per a la consulta dels agents participants i de les activitats programades i permet la reserva prèvia obligatòria per a les visites guiades a les explotacions agroalimentàries. Les visites tenen un preu de 2,5 euros per a les persones majors de quinze anys, mentre que per als infants i joves són gratuïtes. L’import es destina íntegrament a cobrir part de les despeses que assumeixen els pagesos i pageses per a la preparació de les visites.
Al Vallès Oriental, es podrà visitar Mels dels Erms a Sant Pere de Vilamajor, Can Terrades a Sant Celoni, Mels de Can Monras Nou a Santa Eulàlia de Ronçana. A Lliçà d’Amunt, estarà disponible l’activitat Introducció a la il·lustració científica-botànica i La Masia Can Sunyer obrirà les seves portes per allotjar-se i aprendre sobre la cultura del camp. Per últim, l’espai gastronòmic Tarambana de Cardedeu i el Restaurant Can Noguera de Sant Pere de Vilamajor oferirà un dinar de proximitat.
Benvinguts a Pagès té presència a les 43 comarques catalanes i és una oferta lúdica, turística i gastronòmica al voltant del producte i l’àmbit rural que ajuda a desestacionalitzar, a redistribuir el flux turístic de temporada i a descobrir i donar valor al món de la pagesia.
Aquestes jornades serveixen per redescobrir on neix tot allò que es menja i conèixer de prop les persones que fan els aliments que arriben a casa. També és una oportunitat per a què les persones participants puguin omplir el rebost comprant directament al productor.